Klar holdning til miljø

En kopp kaffe smaker ekstra godt når den er etisk produsert. 

Allerede fra første dag har miljøansvar og fokus på miljøavtrykk vært en selvfølge hos Real Coffee. For oss er det veldig viktig å følge gjeldende miljølover og arbeide aktivt for bedre sosiale vilkår, og dessuten ha ansvar for vårt felles miljø.

Hos Real Coffee arbeider vi hver dag mot spesifikke bærekraftsmål som skal redusere vår miljøpåvirkning. Vi samarbeider med Fairtrade som er verdens største etiske produktmerke. Fairtrade arbeider for å bedre kaffedyrkernes livskvalitet og gjøre det mulig for deres barn å gå på skole. Fairtrade-kriterier hjelper dessuten kaffedyrkerne med å utvikle mer miljøvennlige dyrkemetoder. Noe som fører til mindre kjemikaliebruk under kaffeproduksjonen. Redusert kjemikaliebruk er bedre for miljøet og dessuten for deg som forbruker. Vi mener at din kopp kaffe kommer til å smake enda bedre når du er klar over at den har blitt produsert med Fairtrades kriterier og kan dermed drikkes med god samvittighet. 


Våre bærekraftsmål – 100% økologisk og 100% Fairtrade

Vårt miljøansvar innebærer å sette opp spesifikke mål. Fra og med 01.05.2020 er vår visjon å være 100% Fairtrade og dessuten at alle våre kapsler blir organiske.

 

I dag består sortimentet hos Real Coffee av 80% Fairtrade kaffe og tre av våre kaffekapsler er organiske og vi jobber aktivt med å lage en kapsel som kan komposteres.

Materialet i våre kapsler – mindre miljømessige konsekvenser 

Real Coffee-kapslene er laget av polyetylen, et plastmateriale som ofte blir brukt i matemballasjer. Produksjonen av polyetylen belaster miljøet mindre og kan lett gjenvinnes til forskjell fra materiale i andre kaffekapsler, f.eks. aluminium. Vi hos Real Coffee har valgt å bruke et materiale som gir mindre miljøbelastning og dessuten er mindre energikrevende under tilvirkning og gjenvinning. Vi arbeider dessuten med å utvikle en kapsel som skal bestå av 100% komposterbart materiale. Men i dag har vi fremdeles ikke funnet det riktige materialet og den kvaliteten som er egnet for alle typer Nespresso-maskiner.

 

 

 

 

Hvordan blir kapselen gjenvunnet?

Vår kapsel er lett å sortere. Kapselen kan åpnes og restene kan legges i komposten, mens den rengjorte kapselen kan sorteres som plast.

Kapsel sammenlignet med tradisjonell filterkaffe

 

I Norge bor mange i små husholdninger. Fra et miljøperspektiv kan kaffekapsler i slike husholdninger være et godt alternativ til tradisjonell filterkaffe. Real Coffee påstår ikke at kaffekapsler er bedre for miljøet enn filterkaffe. Men det er vanskelig å brygge kaffe på tradisjonell måte, når man bare ønske å lage en kopp kaffe. Kaffekapsler gjør forbruket mer effektivt, da mindre kaffe blir sløst bort. På langt sikt kan dermed kaffekapsler være mer energisparende og et godt alternativ til filterkaffe miljømessig sett. Vi mener at det er opptil kunden å selv vurdere hvilke faktorer som er viktig for å nyte en god kopp kaffe, akkurat som noen bestemmer seg for å sykle til jobb istedenfor å kjøre bil.

 

 

 

Instagram

@realcoffeepods