Nespresso® kapsler – Alt du trenger å vite!

Kompatible kapsler til Nespresso® har mange gode fordeler, inkludert kostnadsbesparelse, økovennlig kapsler, organisk og Fairtrade-varianter. 

Men det er også flere spørsmål som er vanlig å stille. F.eks. virker kompatible kapsler i min maskin? Har de samme smak? 

I denne detaljerte guiden svarer våre kaffeeksperter på alt du lurer på. Du får dessuten mange nyttige tips som gir enda bedre kaffeopplevelse. La oss sette i gang!

 

For å finne frem i artikkelen og lese det du ønsker å lese, trykk på hurtiglenkene under!

 

 


 

Nespresso® kompatible kapsler: Hva slags kapsler er det?

Enkelt sagt, er kompatible kapsler til Nespresso® kapsler som ikke er produsert av Nespresso®-merket. Men som fungerer helt problemfritt i en Nespresso® maskin. Derfor er de perfekte alternativer til Nespresso® kapsler.

Firmaer som produserer kapsler som er kompatible, er blant annet Real Coffee, L´OR, Café René, Lavazza, Starbucks og en rekke andre. Kapslene kommer i ulike design og former. Noen er laget av aluminium, plastikk, mens andre av andre materialer.

 

Super  Tips!

Bare en alternativ kapsel er laget av aluminium trenger ikke å bety at den er bedre de av plastikk. Alt er avhengig av den helhetlige kapseldesignen. Sørg for å velge et seriøst kaffefirma med gode omtaler og et godt omdømme.

 


 

Kompatibilitet: Virker de?

Vi kan ikke snakke for hver eneste kaffemerke ettersom alle kapsler har ulike design. Men det korte svaret er ja – de fleste av dem vil virke i Nespresso® maskinen. 

Grundig testing sørger for kompatibilitet. De fleste seriøse kaffemerker gjør en grundig test av sine kaffekapsler, slik at de får full kompatibilitet med populære Nespresso® maskiner, inkludert Pixie, Inissia, Citiz, Essenza og Lattissima modellseriene.

Så lenge følger korrekte instrukser vil de fleste kompatible kapsler virke i din Nespresso® maskin.

Men det kan hende at noen ikke virker. Dette er helt avhengig av kapslene du valgte og maskinen du bruker. Derfor bør du bruke kun kapsler med et pålitelige varemerke og med gode omtaler. 

Det er også verdt å vite at noen kompatible kapsler får problemer når de blir brukt i helautomatiske Nespresso® maskiner, slik som Prodigio, Nespresso-U®, og Expert. Dette skyldes at disse maskinene er veldig sensitive. Selv små endringer i Nespresso designen kan føre til problemer.
​​

Real Coffee sier...

Vi kan ikke snakke for andre, men Real Coffee sine kompatible kapsler er 100% kompatible, selv når de brukes i helautomatiske maskiner slik som Prodigio, Nespresso-U®, og Expert. Det skyldes at hvert parti med kaffekapsler kommer fra Real Coffee sin egne toppmoderne kaffelab, og er utviklet av profesjonelle ingeniører og kaffeeksperter.

Den perfekte kapselen og kaffesmaken er like mye vitenskap for Real Coffee som den er hos Nespresso®.

 


 

Fordeler: Kostnadsbesparelse og bedre utvalg 

Det er ingen hemmelighet at Nespressos status som luksusmerke er vanskelig å slå, men det er mange fordeler med å bruke kompatible kapsler til Nespresso®.

Kostnadsbesparelse
En stor fordel er at du sparer mye, spesielt hvis du drikker mye Nespresso® kaffe. Hvis du sammenligner en X kr Nespresso® med en X kr kompatibel kapsle fra Real Coffee så sparer du mye. Selv om du kun drikker tre kopper om dagen, så sparer du rundt X kr dersom du bruker kompatible kapsler istedenfor originale Nespresso kapsler! For en stor familie eller et kontor som bruker 10+ kapsler per dag så blir kostnadsbesparelsen i året enorm. 

Bedre utvalg
En annen stor fordel er at utvalget blir større. Du kan velge blant flere varianter som ikke finnes i Nespresso® utvalget. For eksempel organiske, Fairtrade-kaffe, kaffe med spesielle smaker, og dessuten kakaokapsler. 

Enkelt å kjøpe
En annen fordel med kompatible kapsler er at er de svært enkle å få tak i. For eksempel du kan lett stikke innom din lokale nærbutikk og kjøpe en boks med kompatible kapsler. Du kan også kjøpe direkte fra merke på nett i mindre kvantum dersom du ønsker det.

 

Real Coffee sier...

Hos Real Coffee investerer vi i kvaliteten fremfor å bruke mye penger på markedsføring, reklamekampanjer og leieutgifter på dyre butikker. Derfor kan vi tilby fantastisk kvalitetskaffe til en svært konkurransedyktig pris. Vi er også stolte av å kunne tilby to helt nye produkter til Nespresso® maskiner: varm kakaokapsler og kaffekapsler med karamellsmak.

 


Super Tips!

Kjøp en liten mengde til å begynne med når du prøver ut et nytt merke, variant eller smak. Hvis du ikke liker smaken så risikerer du heller ikke å sløse bort mye penger på store bestillinger. Prøv en smakspakke hos Real Coffee med de mest populære variantene for å finne din nye favoritt. Vi gir deg pengene tilbake dersom du av en eller annen grunn ikke liker de – null problem. 

 


 

Kjøp av kompatible kapsler til Nespresso®: Slik velger du de beste

Kjøp fra et pålitelig merkevare! Ettersom kvaliteten kan variere mye blant kompatible kapsler bør du kun kjøpe fra et merkevare som du kan stole på. Du bør alltid kjøpe fra en forhandler eller markedsplass som tilbyr pengene-tilbake-garanti, i tilfelle du ikke er fornøyd med kaffen.

I 2018 har det blitt lett å kjøpe kompatible kapsler til Nespresso® fra gode merkevarer. Du kan kjøpe kapslene fra store kjeder slik som COOP EXTRA, REMA 1000, Kiwi uansett om du ønsker kapsler fra L´OR eller kjedens egne kapsler.

Real Coffee sier...

Real Coffee har fått en detaljert omtale i CoffeeBlog – et av Storbritannias ledende kaffeblogger – og har i tillegg fått mye ros i ulike magasiner og aviser. I tillegg har vi også fått mange gode omtaler på Amazon fra kaffeelskere verden over – faktisk så er våre omtaler bedre enn andre merkevarer.

 


Super Tips!

Bruk Google og søk etter omtaler dersom du er nysgjerrig på et merkevare. Da kan du finne ut om andre kaffeelskere liker kaffen og servicen som blir tilbudt.


Real Coffee sine alternativer til Nespresso® Topp 5 varianter

Hvis du er en dedikert Nespresso® forbruker som er nysgjerrig på kompatible kapsler, men er bekymret for at du vil gå glipp av smakene du er vant, så har vi full forståelse for det. For å gjøre valget lettere har vi valgt ut fem populære Nespresso kapsler og alternativene hos Real Coffee. 

 

Nespresso® Kazaar -> Real Coffee Roma

Kazaar er en intens, sirupaktig kaffe som har like egenskaper som Real Coffee sin Espresso Roma – begge har en kraftig kick, og er perfekt om morgenen. Roma har en mørk blanding av 70% Robusta og 30% Arabicabønner (helt Fairtrade-kaffe). Den har en sterk smak, avrundet med et hint av hasselnøtt og rik crema. Både Kazaar og Roma bør ha i seg melk ettersom smaken kan være altfor sterk når de drikkes uten.

Nespresso® Ristretto -> Real Coffee Venezia
Ristretto, som består av en blanding av Arabica – og Robustabønner, er nok en intens espresso fra Nespresso®, men som kan enklere drikkes uten melk. Dette gjelder også for Real Coffee sin Venezia som tilbyr en lignende smak som er både velbalansert og sterk. Lik mange andre varianter hos Real Coffee så er Venezia Fairtrade sertifisert. 

 

 

Nespresso® Arpeggio -> Real Coffee Single Origin Sumatra
Arpeggio er mørkristet kaffe med fine smaksnoter av kakao og som deler mange smakene du finner hos Real Coffee sin Single Origin Sumatra. Sumatra er en av våre organiske og Fairtrade-kaffe, dyrket av Mandailing-folket i nordlige Sumatra. Den har en kompleks smak med en litt urteaktig og ettersmak av sjokolade.

Nespresso® Arpeggio Decaffinato -> Real Coffee Torino Decaf
Nespresso® sin Arpeggio Decaffinato har en lignende smak som merkevarens originale Arpeggio, men den er uten koffein. For de som vil ha fullsmak uten buzzen i en kompatibel kapsel så tilbyr Real Coffee Torino Decaf. Kaffeblandingen er laget av 100% Arabicabønner fra Sør-Amerika, og fjerning av koffein skjer helt uten kjemikaler.

 

 

Nespresso® Fortissio Lungo -> Real Coffee San Marino
Hvis du ønsker en større mengde så tilbyr Nespresso® Fortissio Lungo som har rik, helhetlig smak. Denne varianten har lignende smak som Real Coffee sin San Marino Lungo. San Marino er både Fairtrade-sertifisert og organisk, og har den samme lang kaffesmaken, samt en intens dog kremaktig smak.

 

Det er verdt å vite at Real Coffee har andre kaffeeksperter enn Nespresso®, så to varianter vil ikke smake helt identisk. Men når det gjelder styrke og smaksnoter, så vil de definitivt være lik slik som beskrevet over.

 

Super Tips!

Vær forsiktig med kaffestyrken som står på pakken – folk smaker kaffe på ulike måter. En ‘9’ for oss kan være bare en ‘7’ for deg. Dersom du er i tvil bør du kjøpe mindre mengder først.

 


 

Slik får du den beste kaffeopplevelsen hver eneste gang

Det fine med en Nespresso® maskin er at man kan raskt, enkelt og uten problemer lage en god kvalitetsespresso. Men det er faktisk en kunst å få til den beste smaken. Her er noen enkle måter for å forbedre smaken på din neste kopp med Nespresso kompatibel kaffe på: 

Sett inn kapslene riktige
Det er lurt å bruke et ekstra sekund eller to på å sikre at Nespresso® kapselen ligger korrekt i maskinen. Når du lukker maskinen trykker du godt ned for å åpne kapselen og folien, men ikke tving den igjennom. Hvis det er for mye motstand bør du sjekke om kapslene har blitt satt inn riktig.

Varm opp maskinen og koppen før bruk
En varm maskin virker mer effektivt – kapsler blir åpnet lettere, kaffen heles lettere ut og selv smaken blir bedre. Skru på maskinen og la det gå litt vann i en kopp. Dette bidrar til bedre kaffeektraktering, og hvis du også varmer opp koppen, så får du en mye bedre kaffeopplevelse.

 

Super Tips!

Sørg for at du avkalker maskinen og den blir vedlikeholdt, da fungerer maskinen bedre. Fjerning av kalk gjør at maskinen varer lengre, og kaffen vil også smake bedre. Real Coffee tilbyr en svært god avkalkingløsning som er designet for Nespresso® maskiner. 

 


 

Nespresso® kapsler og miljøet: miljøvennlig? 

Mye har blitt sagt om Nespresso® kapsler, kompatible kapsler og miljøet, og det er uten tvil at det å kaste en hel haug med aluminiumskapsler i søpla er ikke bra for miljøet.

Derfor anbefaler vi å bruke resirkulerbare plastikkapsler. Sammenlignet med andre materialer så er kompatible Nespresso® kapsler som er laget av polyetylen – et plastikkmateriale som ofte som brukes for matemballasje – mindre miljøpåvirkning og er enklere å gjenvinne.

Det verdt å nevne at det å bruke kaffekapsler i små husholdninger eller for én enkelt kaffekopp kan være mer miljøvennlig enn å lage en kanne med filterkaffe. Ettersom det er vanskelig å brygge akkurat riktig mengde med kaffe på tradisjonell måte for bare én kopp. Ved å bruke kaffekapsler sløser du mindre både strøm og kaffe. 

​​​​

Real Coffee sier...

Alle våre kapsler er laget av polyetylen og dermed helt gjenvinnbare. Du kan lese mer om Real Coffee og miljøet ved å besøke lenken. Vi jobber med å utvikle en kapsel som består av 100% kompostbar materiale, men vi har ikke funnet det rette materialet og kvaliteten som kan sikre 100% kompatibilitet med alle Nespresso® maskiner.

Resirkuler dine Nespresso plastikkapsler: Overraskende enkelt!

Det er overraskende enkelt å resirkulere kapsler av polyetylen. Bare åpne kapslene gjennom folien i bunnen, tøm kafferester i søpla for mat eller i en komposthaug. Deretter kaster du den tomme kapselen i kassa for plastikkresirkulering. Enkelt!
 


 

Fordelene med økologisk kaffe

Bedre for deg og miljøet.

Økologisk er ganske populært i disse dager, men det er av en god grunn – økologisk produksjon er bedre for både deg og miljøet. Spesielt økologisk kaffe ettersom vanlig kaffe er faktisk et av de mest kjemiskbehandlede matvarer i verden.

Økologisk kaffe har mer antioksidanter.

Selv om smaken ikke er nødvendigvis noe bedre enn vanlig ikke-økologisk kaffe, så vil du uansett få i deg mindre skadelige kjemikaler når du bruker kompatible Nespresso® kapsler med organisk kaffe. Ikke-økologisk produserte kaffebønner får nemlig i seg kunstige sprøytningsmidler og gjødsel. Det har også blitt oppdaget at organisk kaffe har mer antioksidanter i seg enn vanlig kaffe, noe som definitivt er positivt.

I tillegg er økologisk kaffe bedre for miljøet ettersom de utsetter ikke kaffebønder, kaffegårder og de som bor i området for kjemikaler. 
​​​​​​

Real Coffee sier...

Akkurat nå er tre av Real Coffee sine varianter sertifiserte økologiske: Lungo San Marino, Espresso Bologna, og vår Single Origin Sumatra. Og nok en glad nyheten er at det koster ikke ekstra å bruke økologisk kaffe – de kommer som standard!  Bestill dem her.


 

Fordeler med Fairtrade-kaffe 

Selv om det å bruke Fairtrade sertifisert kaffe ikke har noe faktisk påvirkning på deg eller din kaffeopplevelse, så har det mye å si for kaffebøndene som dyrker og bearbeider kaffen du drikker. 

Dette skyldes at Fairtrade bidrar med å forbedre arbeids – og livsvilkårene til kaffebøndene. De får mer rettferdig lønn, deres barn får mulighet til å gå på skole og dessuten bidrar dette til å utvikle lokale nærmiljøer. Det smaker kanskje ikke annerledes, men det er kaffe med et godt hjerte. 

Real Coffee sier...

Hos Real Coffee inneholder 80% av våre Nespresso® kompatible kapsler Fairtrade kaffe, og vi jobber med resten. Akkurat som vår økologiske varianter så er prisen den samme for å bruke Fairtrade sertifisert kaffe i våre Nespresso® kapsler.

 


Avkalking: Slik vedlikeholder du din Nespresso® maskin

Vi har allerede nevnt avkalking tidligere i teksten, men den beste måten å vedlikeholde maskinen din på er å avkalke den jevnlig. 

Gladnyheten er at det ikke tar lang tid – omtrent 10 minutter hver måned. Det er også verdt det i lengden for da kan du bruke Nespresso® maskinen din uten problemer 10 år senere. 

Sørg for at du sjekker ut vår guide for avkalke maskinen, her finner du alt du trenger å vite om denne viktig renseprosessen.

 

Super Tips!

Test springvannet for å finne ut hvor hardt det er. Jo hardere vann, jo oftere bør du avkalke din Nespresso® maskin.

 


 

Vil bruk av kompatible Nespresso® kapsler gjøre garantien ugyldig?

Kort fortalt – nei. Bruk av kompatible kapsler fra hvilken som helst merke vil ikke gjøre garantien på maskin din ugyldig.

 

Real Coffee sier...

Faktisk så har Nespresso® sagt offentlig at det å bruke alternative kapsler i Nespresso® maskiner vil ikke gjøre garantien ugyldig.

 


 

Slik tilbakestiller du maskinen din

For å sikre at du får konsekvent god smak fra dine kompatible Nespresso® kapsler, bør du sørge for at du har riktig mengde i koppen, hverken for lite eller for mye – ellers blir smaken for svak eller for sterk.

Grunninnstillingen i Nespresso® maskinen vil lage en espresso på 40ml og en lungo på 110ml.

Real Coffee sier...

For å få til riktig mengde vann for ulike Nespresso® maskiner, bør du sjekke vår komplette guide for innstilling av koppstørrelse.

 

Super Tips!

Vi anbefaler en espresso på 40ml og en lungo på 110ml (litt mindre enn standard innstilling hos Nespresso®. Hvis du foretrekker kaffen ekstra sterk kan du justere espressoen til 30ml og lungoen til 80ml.

 


Hvis du vil vite mer om Real Coffee sitt utvalg av kvalitetskaffe, besøk nettbutikken på www.realcoffee.no, eller skriv gjerne til oss på service@realcoffee.com dersom du har noen spørsmål. Vi hjelper deg gjerne.

 

Instagram

@realcoffeepods